Yayın:
Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin özellikleri ve bu sütlerde hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddelerin aranması üzerine araştırmalar

dc.contributor.advisorKurdal, Ekrem
dc.contributor.authorIşıklar, Meral
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2023-03-13T11:06:26Z
dc.date.available2023-03-13T11:06:26Z
dc.date.issued1990
dc.description.abstractBu çalışmada, Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin fiziksel ve kimyasal özellikleri belirlenerek, bu sütlere hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddeler araştırılmıştır. Değişik semtlerden 8 mandıradan 15'er günlük periyotlar halinde 7'şer örnek olmak üzere toplam 56 örnekle çalışılmıştır. Sonuç olarak, Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinden büyük çoğunluğunun yasal tüzük ve standartlara uygunluk gösterdiği ve hile amacı ile koruyucu maddelerin katılmadığı saptanmıştır.
dc.description.abstractIn this work, physical, chemical characteristics and preservatives of the raw milk sold in Bursa's dairy farms and it was determined that if the trick has been applied on the raw milk. Samples of raw milk from the different 8 regions were randomly chosen as the material among the dairy milk sold in the city dairy farms. A total of 56 samples were collected by sampling 7 times every 15 days periods. In the result of above it was confirmed that the consumed raw milk samples were generally agreeable in the conditions with the Food Regulations and the Raw milk of the Turkish Standards Institute and they were not mixed preservative materials.
dc.format.extent[VII], 70[2] sayfa
dc.identifier.citationIşıklar, M. (1990). Bursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin özellikleri ve bu sütlerde hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddelerin aranması üzerine araştırmalar. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/31524
dc.language.isotr
dc.publisherBursa Uludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectKoruyucu madde
dc.subjectMandıra sütü
dc.subjectRaw milk
dc.subjectBursa
dc.subjectPreservative materials
dc.titleBursa il merkezinde tüketime sunulan mandıra sütlerinin özellikleri ve bu sütlerde hile amacı ile katılabilecek koruyucu maddelerin aranması üzerine araştırmalar
dc.title.alternativeResearches on the properties of dairy milk offered for consumption in Bursa city center and the search for preservatives that can be added to these milks for fraudulent purposes
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
FEY_00925.pdf
Boyut:
1.75 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama