Yayın:
Balkanlar'da dinî şahsiyetlerle ilgili menkıbeler (Makedonya- Kosova örneği)

dc.contributor.advisorKartal, Abdullah
dc.contributor.authorShasivari, Bejza
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.contributor.departmentTemel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı
dc.contributor.departmentTasavvuf Bilim Dalı
dc.date.accessioned2019-12-16T08:31:42Z
dc.date.available2019-12-16T08:31:42Z
dc.date.issued2017-05-25
dc.description.abstractÇalışmanın konusu Balkanlar'da Dinî Şahsiyetlerle İlgili Menkıbeler (Makedonya- Kosova Örneği)'dir. Giriş ve üç bölümden oluşmaktadır. Giriş bölümünde araştırmanın amacı, önemi, yöntem ve kaynakları hakkında bilgi verilmiştir. Birinci bölümde genel olarak menkıbelere değinilmiş; menkıbe ve menâkıbnâmelerin İslam dünyasında ortaya çıkışı hakkında bilgi verilmeye çalışılmıştır. Ayrıca efsane ve menkıbe arasındaki farkın ne olduğu üzerinde durulmuş ve son olarak tasavvuf ve menkıbe hakkında bilgilere yer verilmiştir. ikinci bölümde Balkanlar'daki tarikatlardan; başlangıcından günümüze kadar, kuruluş ve gelişimi hakkında genel olarak yer verilmiştir. Üçüncü bölüm çalışmamızın ana konusunu teşlil ettiği için; Sarı Saltuk'un Balkanlar'daki menkıbevî hayatı ve etkisi hakkında geniş bilgi verilmiştir. Dinî şahsiyetlerle ilgili menkıbeler esas olarak ele alınmış, tahlil ve görüşlerimizle yorumlanmaya çalışılmıştır.
dc.description.abstractThe title of this study is: The Feats about the religious figures in the Balkans (Example of Macedonia- Kosovo). This stufy consists of an introduction and three main parts. The introductory section provides information on the purpose, method, and resources of the research. In the first chapter general information about feast and their emergence in the Muslim world are held This part, moreover, examines the difference between legend and feat and also gives information about mysticism and feast. In the second chapter we studied the history and develepmond of sufi orders in Balkans and the present day situation of these orders. The thrid chapter is the main part of this research. Thus we studied Sarı Saltuk's legendary life and his influence in Balkans in detail. In addition the feats abaout religious personalities in Balkans are held and innotated and interprated through our own point of view.
dc.format.extentXII, 119 sayfa
dc.identifier.citationShasivari, B. (2017). Balkanlar'da dinî şahsiyetlerle ilgili menkıbeler (Makedonya- Kosova örneği). Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/3216
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMenkıbeler
dc.subjectBalkanlar
dc.subjectEvliyalar
dc.subjectŞeyhler
dc.subjectFeats
dc.subjectBalkans
dc.subjectHousewives
dc.subjectSheikhs
dc.titleBalkanlar'da dinî şahsiyetlerle ilgili menkıbeler (Makedonya- Kosova örneği)
dc.title.alternativeThe feats about the religious figures in the Balkans (Example of Macedonia- Kosovo)
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü/Temel İslam Bilimleri Ana Bilim Dalı/Tasavvuf Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
491229.pdf
Boyut:
1.66 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama