Publication:
Yapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin Marmara-86 çeşidi ekmeklik buğdayın tane verimi ve tanelerin protein içeriği üzerine etkileri

dc.contributor.advisorÖzgümüş, Ahmet
dc.contributor.authorGöksoy, Aygül
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentToprak Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-02-04T10:52:43Z
dc.date.available2020-02-04T10:52:43Z
dc.date.issued2002-04-08
dc.description.abstractBu araştırma, Bursa ekolojik koşullarında yetiştirilen Marmara-86 ekmeklik buğday çeşidinde yapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin tane verimi ve tanelerinin protein içeriği üzerine etkilerini araştırmak amacıyla 2000/2001 sezonunda Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Araştırma ve Uygulama Merkezi'nde yürütülmüştür. Tarla denemesinde, ürenin 6 farklı konsantrasyondaki çözeltileri (%0, %0.5, %1, %2, %4 ve %8),sapa kalkma ve başaklanma başlangıcında olmak üzere iki kez yapraktan uygulanmıştır. Deneme 4 tekrarlamalı Tesadüf Blokları Deneme Desenine göre tertiplenmiştir. Yapraktan uygulanan üre buğdayın tane verimini ve tanede protein içeriğini istatistiksel olarak önemli düzeyde (sırasıyla p<0.05 ve p<0.01) artırmıştır. Verim komponentleri üzerine yapraktan uygulanan ürenin etkisi istatistiksel olarak önemsiz olmuştur.
dc.description.abstractThis research was carried out to determine the effects of different concentrations of foliar applied urea on the grain yield and grain protein content of the bread wheat cv. Marmara-86 under ecological conditions of Bursa in 2000/2001 at the Agricultural Research and Application Center of Agricultural Faculty, Uludağ University. In the field experiment, urea solution at six different concentrations (0%,0.5%,2%, 4% and 8%) were applied as a foliar spray during the stem elongation and at the beginning of heading period. The trial was set up in the randomized complete block design with four replications. The results indicated that foliar applied urea increased the grain yield and protein content of grains statistically significant (respectively, p<0.05 and p<0.01). There were no significant effects of foliar applied urea on the yield components.
dc.format.extentVII, 43 sayfa
dc.identifier.citationGöksoy, A. (2002). Yapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin Marmara-86 çeşidi ekmeklik buğdayın tane verimi ve tanelerin protein içeriği üzerine etkileri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/7863
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBuğday
dc.subjectÜre
dc.subjectYapraktan gübreleme
dc.subjectVerim öğeleri
dc.subjectProtein içeriği
dc.subjectWheat
dc.subjectUrea
dc.subjectFoliar fertilization
dc.subjectYield components
dc.subjectProtein content
dc.titleYapraktan uygulanan farklı konsantrasyonlardaki ürenin Marmara-86 çeşidi ekmeklik buğdayın tane verimi ve tanelerin protein içeriği üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffects of different concentrations of foliar applied urea on the grain yield and grain protein content bread wheat cv. Marmara-86
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Toprak Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
128440.pdf
Size:
2.32 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: