Yayın:
Arpa içeren hindi besi rasyonlarına enzim katılmasının besi performansına ve kesim özelliklerine etkisi

dc.contributor.advisorAk, İbrahim
dc.contributor.authorToker, Nalan
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-02-07T05:25:06Z
dc.date.available2020-02-07T05:25:06Z
dc.date.issued1997-11-07
dc.description.abstractBu araştırmada, ızgara üzerinde veya yerde beslenen Amerikan Bronz x Betina melezi erkek hindilerin arpa ağırlıklı hindi büyütme ve besi rasyonlarına 0, 200 ve 400 mg / kg enzim katmanın besi performansına ve bazı kesim ve karkas özelliklerine etkilerini belirlemek amacıyla düzenlenmiştir. Araştırma sonucunda rasyona enzim katmanın veya barındırma farklılığının besi süresince hindilerin canlı ağırlık artışı ile kesim ve karkas özelliklerini önemli düzeyde etkilemediği belirlenmiştir. Ancak rasyona 200 mg/kg enzim katmanın veya hindileri yerde barındırmanın yem tüketimini ve besi maliyetini düşürdüğü, yemden yararlanma düzeyini olumlu yönde etkilediği saptanmıştır.
dc.description.abstractThe purpose of this study was to determine the effects of bailey based ration suplemented with 0. 200 and 400 mg / kg of enzyme on growing and fattenning performance as well as slaughter characteristics of male American Bronze x Betina cross - bread turkeys which were fed on grid and ground base. It has been determined that, enzyme supplemention to the rations or housing differences do not effect live - weight gain and slaughter characterictics. It has also been concluded that 200 mg / kg enzyme supplemention or on ground base housing decreased the feed consumption, positively effected, feed utilization ratios and decreased the feed cost.
dc.description.sponsorshipBursa Yem Fabrikası
dc.description.sponsorshipRoche Firması
dc.format.extentVIII, 73 sayfa
dc.identifier.citationToker, N. (1997). Arpa içeren hindi besi rasyonlarına enzim katılmasının besi performansına ve kesim özelliklerine etkisi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/8220
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectArpa
dc.subjectBesi performansı
dc.subjectEnzimler
dc.subjectHindiler
dc.subjectKarkas özellikleri
dc.subjectRasyonlar
dc.subjectZootekni
dc.subjectBarley
dc.subjectFattening performance
dc.subjectEnzymes
dc.subjectTurkeys
dc.subjectCarcass characteristics
dc.subjectRations
dc.subjectZootechnics
dc.titleArpa içeren hindi besi rasyonlarına enzim katılmasının besi performansına ve kesim özelliklerine etkisi
dc.title.alternativeThe Effects of enzyme supplementation to the barley based turkey diet on feeding and slaughter characteristics
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Ana Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
067690.pdf
Boyut:
3.62 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama