Publication:
Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları

dc.contributor.buuauthorAnar, Şahsene
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.contributor.departmentBesin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2021-03-23T06:38:36Z
dc.date.available2021-03-23T06:38:36Z
dc.date.issued1997
dc.description.abstractÜretimlerinde mikrobiyal bir olgunlaşma dönemine gereksinim olan gıdaların mümkün olduğunca kısa sürede yapı, koku, lezzet, renk, görünüş açısından üstün düzeyde gelişimi ve daima aynı standardı koruması amacıyla starter kültürlerden yararlanılmaktadır. Starter kültürler bakteri, küf ve mantarların saf veya karışık olarak hazırlanması ile elde edilen kullanıldıkları ürünlerde kendi metabolizma ürünleri vasıtasıyla görünüş, arama ve kıvamda olumlu değişikliklere neden olan ve aynı zamanda konserve edici etkiye de sahip olan canlı mikroorganizmalardır. Starter kültürler cins ve türleri belli mikroorganizmalar olup, patojen ve toksit etkileri olmadığı uzun süren testlerle belirlenmiş ve doğrulanmış.
dc.identifier.citationAnar, Ş. (1997). ''Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(1-2-3), 155-164.
dc.identifier.endpage164
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1-2-3
dc.identifier.startpage155
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/18096
dc.identifier.volume16
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectFermente et ürünleri
dc.subjectStarter
dc.subjectFonksiyonlar
dc.subjectÜretim
dc.subjectMikrobiyal
dc.titleFermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi/Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
16_1_18.pdf
Size:
2.16 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: