Publication:
Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları

Thumbnail Image

Date

Organizational Units

Authors

Anar, Şahsene

Authors

Advisor

Language

Publisher:

Uludağ Üniversitesi

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Abstract

Üretimlerinde mikrobiyal bir olgunlaşma dönemine gereksinim olan gıdaların mümkün olduğunca kısa sürede yapı, koku, lezzet, renk, görünüş açısından üstün düzeyde gelişimi ve daima aynı standardı koruması amacıyla starter kültürlerden yararlanılmaktadır. Starter kültürler bakteri, küf ve mantarların saf veya karışık olarak hazırlanması ile elde edilen kullanıldıkları ürünlerde kendi metabolizma ürünleri vasıtasıyla görünüş, arama ve kıvamda olumlu değişikliklere neden olan ve aynı zamanda konserve edici etkiye de sahip olan canlı mikroorganizmalardır. Starter kültürler cins ve türleri belli mikroorganizmalar olup, patojen ve toksit etkileri olmadığı uzun süren testlerle belirlenmiş ve doğrulanmış.

Description

Source:

Keywords:

Keywords

Fermente et ürünleri, Starter, Fonksiyonlar, Üretim, Mikrobiyal

Citation

Anar, Ş. (1997). ''Fermente et ürünlerinde kullanılan starter kültürler ve başlıca fonksiyonları''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 16(1-2-3), 155-164.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

4

Views

212

Downloads