Publication:
Kırmızı toz biberlerde aflatoksin

dc.contributor.buuauthorDokuzlu, Canan
dc.contributor.departmentKaracabey Meslek Yüksekokulu
dc.date.accessioned2020-09-23T07:21:43Z
dc.date.available2020-09-23T07:21:43Z
dc.date.issued2000-04-21
dc.description.abstractBu çalışmada 30 adet kırmızı toz biberde aflatoksin B1, B2, G1ve G2 analizleri yapıldı. İnce tabaka kromatografi ve yarınicel hesaplama yöntemi ile analiz edilen numunelerin %46.66'sında değişik konsantrasyonlarda aflatoksin saptandı. 30 adet kırmızı toz biber örneğinin 13 tanesinde B1, 1 tanesinde B1+ G1 tespit edilmiştir. Örneklerde aflatoksin B1 miktarı 5-25 ppb, G1 miktarı 15 ppb bulunmuştur. Aflatoksin B2 ve G2'ye rastlanmamıştır. Sonuç olarak kırmızı toz biberlerin büyük bir bölümünde aflatoksinlerle bir kirlenmenin söz konusu olduğu ve bunun insan sağlığı açısından potansiyel risk olacağı kanısına varıldı.
dc.description.abstractIn this study, aflatoxin, B1, B2, G1 and G2 were analyzed in 30 red pepper. 46.66% of samples, different concentrtion aflatoxins were determined using thin layer chromotographic and semi-quantitatif procedure. 13 red pepper samples B1 and 1 red pepper sample B1+ G1 to be aflatoxin in 30 red pepper samples. Levels of aflatoxin 5-25 ppb B1 and 15 ppb G1 were found in samples. Aflatoxin B2 and G2 were not found. As a result, the aflatoxin in red pepper are present and they may have some potantial risks for huma
dc.identifier.citationDokuzlu, C. (2001). “Kırmızı toz biberlerde aflatoksin”. Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi, 20(1-2), 19-23.
dc.identifier.endpage23
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1-2
dc.identifier.startpage19
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/144599
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/12855
dc.identifier.volume20
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalVeteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectMikotoksin
dc.subjectAflatoksin
dc.subjectKırmızı toz biber
dc.subjectMycotoxin
dc.subjectAflatoxin
dc.subjectRed pepper
dc.titleKırmızı toz biberlerde aflatoksin
dc.title.alternativeAflatoxin in red pepper
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentKaracabey Meslek Yüksekokulu

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
20_1-2_3.pdf
Size:
135.28 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: