Publication:
Kombinasyon ıslahında geliştirilen ekmeklik buğday hatlarının bazı kalite özellikleri bakımından performansları

dc.contributor.advisorEkingen, Halis Ruhi
dc.contributor.authorYılmaz, Ayşe
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentTarla Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-02-04T07:39:22Z
dc.date.available2020-02-04T07:39:22Z
dc.date.issued1995-07-11
dc.description.abstractBu araştırmada, F6 generasyonunda ki 10 ekmeklik buğday hattı, ata çeşitleri ve bir standart çeşit bazı kalite özellikleri bakımından incelenmiştir. Elde edilen bulgulara göre bitki hatlarının bir bölümü atalarını geçmiş, bir bölümü de atalarla aynı düzeyde kalmıştır. Hektolitre ağırlığında 6 bitki hattı kontrol çeşit olan Göneni'; en yüksek değere sahip olan Kate-AI ata çeşitini ise 3 hat geçebilmiştir.En yüksek hektolitre ağırlığı değeri Arpatan-9 ile BEt.2024'ün melezi olan 8 numaralı bitki hattında saptanmıştır. Protein oranında Gönen çeşitini 9 hat; atalardan yine en yüksek değere sahip olan Kate-AI'i 2 hat geçebilmiştir. En yüksek protein oranı değeri Arpatan-9 ile BEİ.2024 kombinasyonundan elde edilen 10 numaralı bitki hattında bulunmuştur.
dc.description.abstractIn this study, some Quality traits of 10 soft wheat strains, their parental varieties and one standart variety were examined in F6 generation. According to the findings, some of the strains produced the same yield as their parents and some outyielded parental yields. Six of the strains exceeded control variety (Gönen), and three of them yielded more than the highest yielding pareııt variety Kate-AI in respect of hectoliter weight. The highest hectoliter weight were determined in plants strain numbered 8, a cross-bred of Arpatan-9 and BEİ.2024. In protein content, nine strains were higher than standart variety (Gönen), and two strains than. Kate-AI which was superior to its parents. The highest protein content was obtained from plant strain numbered 10, a hybred of Arpatan-9 and BEÎ.2024.
dc.format.extentIII, 28 sayfa
dc.identifier.citationYılmaz, A. (1995). Kombinasyon ıslahında geliştirilen ekmeklik buğday hatlarının bazı kalite özellikleri bakımından performansları. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/7803
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBitki ıslahı
dc.subjectPlant breeding
dc.subjectBuğday
dc.subjectWheat
dc.subjectEkmeklik kalitesi
dc.subjectBread quality
dc.subjectTarla bitkileri
dc.subjectField crops
dc.titleKombinasyon ıslahında geliştirilen ekmeklik buğday hatlarının bazı kalite özellikleri bakımından performansları
dc.title.alternativePerformance of bread wheat lines developed in combination breeding in terms of some quality features
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
045333.pdf
Size:
1.38 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: