Publication:
Bursa koşullarında yetiştirilen ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşit ve hatlarının stabilite parametrelerinin saptanması üzerine bir araştırma

dc.contributor.buuauthorYağdı, Köksal
dc.contributor.departmentZiraat Fakültesi
dc.date.accessioned2019-11-26T13:28:21Z
dc.date.available2019-11-26T13:28:21Z
dc.date.issued2002
dc.description.abstractBu araştırma Bursa koşullarında kombinasyon ıslahı uygulaması ile geliştirilen ileri ekmeklik buğday hatları ile yörede ekimi yapılan çeşitlerin çevresel adaptasyon ve stabilitelerinin saptanması amacıyla yürütülmüştür. Adaptasyon ve stabilite parametreleri olarak; doğrusal regresyon katsayısı (b), regresyondan sapma (S2 d) ve belirtme katsayısı (r2 ) değerleri ele alınmıştır. Araştırma sonucunda, saptanan tüm parametreler birlikte ele alındığında, 5-43 ve 4-83 no’lu hatlar ile Saraybosna çeşidinin stabil genotipler olduğu sonucuna varılmıştır.
dc.description.abstractThis research was conducted in order to determine environmental adaptation and stability parameters of bread wheat lines developed by combination breeding method and cultivars grown in region. Linear regression coefficient (b), deviation from regression (S2 d) and cofficient of determination (r2 ) were taken as the parameters of adaptation and stability. At the results of this study, all determined parameters were taken together and they were consired that the lines of 5-43; 4-83 and cultivar of Saraybosna are stabil genotypes.
dc.identifier.citationYağdı, K. (2002). "Bursa koşullarında yetiştirilen ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşit ve hatlarının stabilite parametrelerinin saptanması üzerine bir araştırma". Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 16(2), 51-57.
dc.identifier.endpage57
dc.identifier.issn2651-4044
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage51
dc.identifier.urihttps://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/153947
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/1817
dc.identifier.volume16
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi / Journal of Agricultural Faculty of Bursa Uludag University
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectEkmeklik buğday
dc.subjectAdaptasyon ve stabilite parametreleri
dc.subjectBread wheat
dc.subjectAdaptation and stability parameters
dc.titleBursa koşullarında yetiştirilen ekmeklik buğday (Triticum aestivum L.) çeşit ve hatlarının stabilite parametrelerinin saptanması üzerine bir araştırma
dc.title.alternativeA research on determination of stability parameters of bread wheat (Triticum aestivum L.) cultivars and lines grown in Bursa province
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentZiraat Fakültesi

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
16_1_5.pdf
Size:
197.41 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: