Yayın:
Bursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırma

dc.contributor.advisorKurdal, Ekrem
dc.contributor.authorÖzcan, Tülay
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-02-05T07:10:26Z
dc.date.available2020-02-05T07:10:26Z
dc.date.issued1994-09-15
dc.description.abstractBu araştırma, Bursa ili merkezinde tüketime sunulan meyveli dondurmaların bileşimini ve mikrobiyolojik kalitesini saptamak amacıyla yap ildi. Çalışmada, limonlu dondurma, vişneli dondurma ve çilekli dondurma kullanıldı. Meyveli dondurma örneklerinde, mikrobiyolojik, kimyasal ve istatistiksel analizler yapıldı ve kalite kriterleri belirlendi. üzerinde çalışılan meyveli dondurma örneklerinin genellikle hijyenik kalitelerinin istenen düzeyde olmadığı görülmüş, ayrıca meyveli dondurmaların kimyasal bileşiminde bazı farklılıklar ortaya çıkmıştır.
dc.description.abstractThis research was made in order to determine.the- 'microbioloqical quality and content of -fruit ice cream presenting to consumption" in Bursa. In this study, lemon ice; cream, cherry ice cream and strawberry ice cream were used. In the -fruit ice cream samples, microbiological, chemical and statistical analysis were made and then the quality criteria were determined. This study showed that hygenic quality of the investigated -fruit ice cream samples were i nadqeuate. In addition, some differences were seen in chemical content of fruit ice cream.
dc.format.extent83 sayfa
dc.identifier.citationÖzcan, T. (1994). Bursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırma. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/7956
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBursa
dc.subjectDondurma
dc.subjectKimyasal analiz
dc.subjectMikrobiyolojik analiz
dc.subjectIce cream
dc.subjectChemical analysis
dc.subjectMicrobiological analysis
dc.titleBursa ili merkezinde açıkta satılan meyveli dondurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik nitelikleri üzerine araştırma
dc.title.alternativeResearch on the chemical and microbiological properties of fruit ice-cream sold outdoor in the center of Bursa
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
033800.pdf
Boyut:
8.28 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Açıklama

Lisanslı seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Placeholder
Ad:
license.txt
Boyut:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Açıklama