Publication:
Gofret ve çikolata üretiminde ısı ve kütle transferinin incelenmesi

dc.contributor.advisorKılıç, Muhsin
dc.contributor.authorSilsüpür, Yasin Altay
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentMakine Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2019-12-19T06:57:43Z
dc.date.available2019-12-19T06:57:43Z
dc.date.issued2005-08-03
dc.description.abstractBu çalışmada çikolata ve gofret üretiminde ısı ve kütle trasferinin önemine değinilmiş ve çikolata üretiminde ısı transferinin çikolatanın kristalizasyonunda ve oluşum yapısında soğutma zamanının önemi vurgulanmıştır. Yapılan bu çalışmada çikolata kaplamasının kinetik soğutma modellemesine değinilmiştir. Bu modelleme çikolata üreticilerine en iyi soğutma kondisyonunun seçilmesi konusunda diğer pahalı ürün meydana getirmenin tersine daha ucuz ve raf dayanımı daha yüksek ürün elde etme açısından yardımcı ve kılavuz olacaktır. Çikolata kaplamalı ürünlerin soğutulmasında, soğutma tünellerinin optimum ayan, ürün ve çikolata özelliklerinin bozulmaması için önem arz eder. Bu çalışmada çikolata soğutmasının bir boyutlu modellenmesi ve kristalizasyonun iç sıcaklığı ile ısı transferi açısından incelenmesi yapılmıştır.
dc.description.abstractIn this study, it's mentioned that the heat and mass transfer are very important for the chocolate and waffle manufacturing and the importance of the cooling time to crystallization of chocolate forming structure. In this study it is mentioned that the modelling the kinetic chocolate coating's cooling time. This modelling will be a good assistant and guide for the chocolate manufacturers about choosing the best cooling conditions for their specific products without expensive production trials. Cooling of chocolate coated products requires cooling tunnels with optimal settings according to the product and chocolate properties to get the desired quality. In this study the modelling of the cooling chocolate coatings is based on one dimensional.
dc.format.extentIV, 61 sayfa
dc.identifier.citationSilsüpür, Y. A. (2005), Gofret ve çikolata üretiminde ısı ve kütle transferinin incelenmesi, Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/3602
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectIsı ve kütle transferi
dc.subjectDoğal taşınım
dc.subjectKütle transferi
dc.subjectÇikolata kristalizasyonu
dc.subjectTemperleme
dc.subjectHeat and mass transfer
dc.subjectNatural convection
dc.subjectMass transfer
dc.subjectChocolate crystallization
dc.subjectTempering
dc.titleGofret ve çikolata üretiminde ısı ve kütle transferinin incelenmesi
dc.title.alternativeInvestigation of heat and mass transfer in wafer and chocolate manufacturing
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
168269.pdf
Size:
3.29 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: