Yayın:
Yeni bir yöntemle her mevsim standart sucuk üretimi

dc.contributor.buuauthorYıldırım, Yalçın
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.contributor.departmentBesin Kontrolü ve Teknolojisi Bölümü
dc.date.accessioned2023-03-30T06:20:05Z
dc.date.available2023-03-30T06:20:05Z
dc.date.issued1981
dc.description.abstractBei dieser Arbeit, wurde türkisches Rohwurst durch neue technologische Methode ein jahrelang hergestellt und am Ende des Reifprozesses laufend chemisch untersucht. Zur kontralle wurde von den Markt 24 Rohwurst- Muster gekauft und auch chemisch untersucht. Um pozitife Ergebnisse unter praktischen Bedingungen erzielen zu können, soll waehrend der Reifung der Wurste in den ersten 24 stunden die Raumtemparutur zwischen 22 - 27°C und der Feuchtigkeitgehalt zwischen 85-96% liegen und ausserdem eine Luftbewegung von 0,5 - 1,5 m/sek. gewaerhleistet sein. Allerdings müssen die Raumtemparatur bis 18 - 22° C und der Feuchtigkeit bis 75 - BO % im laufe der Reifung allmaehlich gesenkt werden.
dc.description.abstractYapılan araştırmada , değişik teknolojik yöntem kullanarak 1 yıl boyu sucuk üretilmiştir. Hazırlanan her ayrı sucuk partisinden alınan 24 numuneden kimyasal analiz yapılmıştır. Deneme sucuklarına paralel olarak, muhtelif firmalara ait 24 sucuk numunesi piyasadan toplanmış ve kimyasal analize tabi tutulmuştur. Piyasa koşullarında kaliteli sucuk üretiminde olumlu netice alabilmek için, sucukların olgunlaşmasındaki ilk 24 saat içerisinde oda ısısının 22 - 27'C ve rutubet oranının % 85 - 96 arasında tutulmasının yanısıra hava cereyanın da 0,5-1,5 m/sn ölçüsünde bulundurulması ancak bu seviyelerin ısının olgunlaşma devamı süresince 18 - 22°C ye ve rutubeti % 75 - 8O'e kadar yavaş yavaş düşürülmesi gerekmektedir.
dc.identifier.citationYıldırım, Y. (1981). "Yeni bir yöntemle her mevsim standart sucuk üretimi". Bursa Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 1(1), 31-38.
dc.identifier.endpage38
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage31
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/31925
dc.identifier.volume1
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectTürkisches rohwurst
dc.subjectNeue technologische methode
dc.subjectYeni bir yöntem
dc.subjectSucuk üretimi
dc.titleYeni bir yöntemle her mevsim standart sucuk üretimi
dc.title.alternativeStandard soudjouk produktion zu jeder jahreszeit mit einer neuen methode
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi/Besin Kontrolü ve Teknolojisi Bölümü

Dosyalar

Orijinal seri

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
Küçük Resim
Ad:
1_1_4.pdf
Boyut:
1.93 MB
Format:
Adobe Portable Document Format

Koleksiyonlar