Publication: Bursa yöresinde yetiştirilen bezelye (Pisum sativum L.) çeşitlerinin morfolojik ve agronomik özellikleri
dc.contributor.advisor | Ekingen, Halis R. | |
dc.contributor.author | Karakaş, Hatice | |
dc.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü | |
dc.contributor.department | Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı | |
dc.date.accessioned | 2020-01-07T08:08:31Z | |
dc.date.available | 2020-01-07T08:08:31Z | |
dc.date.issued | 1996-03-25 | |
dc.description.abstract | Bu araştırma; erkenci, orta geççi ve geççi dört bezelye çeşidinin morfolojik, agronomik ve kalite özelliklerini incelemek amacı ile 1993, 1994 yıllarında yürütülmüştür. Elde edilen sonuçlara göre çeşitler arasında morfolojik ve agronomik özellikler bakımından farklılıklar saptanmıştır. Geççi çeşitlerden elde edilen veriler genelde daha üstün bulunmuştur. Aynı çeşide ait standart kademedekiler ile orijinal kademedekiler arasında önemli faklılıklar saptanmamıştır. | |
dc.description.abstract | This research was carried out to examine the morphological, agronomic and quality characters of four early, mid-late, late varieties of pea in 1993,1994. Results from experiments indicated that significant differences exist among varieties in respect of morphological and agronomic characters. Data from late varieties were found higher than those of the early ones. No significant differences were determined between standart and originals of the same variety. | |
dc.format.extent | VII, 50 sayfa | |
dc.identifier.citation | Karakaş, H. (1996). Bursa yöresinde yetiştirilen bezelye (Pisum sativum L.) çeşitlerinin morfolojik ve agronomik özellikleri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü. | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11452/5296 | |
dc.language.iso | tr | |
dc.publisher | Uludağ Üniversitesi | |
dc.relation.publicationcategory | Tez | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject | Bezelye çeşitleri | |
dc.subject | Jof | |
dc.subject | Karina | |
dc.subject | Juwel | |
dc.subject | Sprinter | |
dc.subject | Agronomik ve morfolojik özellikler | |
dc.subject | Kimyasal kompozisyon | |
dc.subject | Protein içeriği | |
dc.subject | Şeker içeriği | |
dc.subject | Nişasta içeriği | |
dc.subject | Pea varieties | |
dc.subject | Agronomic and morphological characters | |
dc.subject | Sugar content | |
dc.subject | Protein content | |
dc.subject | Starch content | |
dc.title | Bursa yöresinde yetiştirilen bezelye (Pisum sativum L.) çeşitlerinin morfolojik ve agronomik özellikleri | |
dc.title.alternative | Morphological and agronomic characteristics of pea (Pisum sativum L.) cultivars grown in Bursa region | |
dc.type | masterThesis | |
dspace.entity.type | Publication | |
local.contributor.department | Fen Bilimleri Enstitüsü/Tarla Bitkileri Ana Bilim Dalı |