Publication:
Süt sığırı rasyonlarında ilave yağların kullanılma olanakları

dc.contributor.buuauthorTürkmen, İ. İsmet
dc.contributor.departmentVeteriner Fakültesi
dc.contributor.departmentHayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2021-03-23T11:03:51Z
dc.date.available2021-03-23T11:03:51Z
dc.date.issued1999
dc.description.abstractSüt sığırı rasyonlarına enerji yoğunluğunu artırabilmek için yağ ilavesi yapılmaktadır. İlave yağların süt verimi ve bileşimi üzerine etkilerini inceleyen pek çok çalışma yapılmıştır. Son yıllarda ise süt sığırı rasyonlarına yağ katılması ile rumen protein yapılabilirliği ya da selüloz kaynağı arasındaki ilişkiyi araştıran çalışmalar gerçekleştirilmektedir. Bu derlemede süt sığırı rasyonlarına yağ ilave edilmesinin rumen fermantasyonu, süt verimi ve bileşimi üzerine etkileri incelenmiştir. Ayrıca, yağ kullanımı ile rumen protein yıkılabiiirliği veya selüloz kaynağı arasındaki ilişki de tartışılmıştır.
dc.description.abstractFats can be supplemented to increase energy density to the rations of dairy cattle. Many researches have been done to investigate the effects of supplemental fats on milk yield and composition. Recently, the experiments have been conducted to examine the relationship between fat addition to the rations of dairy cattle and rumen protein degradability or cellulose resource. In this review, the effects of fat supplementation to the rations of dairy cattle on rumen fermentation, milk yield and composition were described In addition, it was also discussed the relationship between the fat usage and rumen protein degradability or cellulose resource.
dc.identifier.citationTürkmen, İ. İ. (1999). ''Süt sığırı rasyonlarında ilave yağların kullanılma olanakları''. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 18(1-2), 251-261.
dc.identifier.endpage261
dc.identifier.issn1301-3173
dc.identifier.issue1-2
dc.identifier.startpage251
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/18186
dc.identifier.volume18
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi / The Journal of the Faculty of Veterinary Medicine University of Uludağ
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectYağ ilavesi
dc.subjectSüt sığırı
dc.subjectProtein yıkılabilirliği
dc.subjectSelüloz
dc.subjectFat supplementation
dc.subjectDairy cattle
dc.subjectProtein degradability
dc.subjectCellulose
dc.titleSüt sığırı rasyonlarında ilave yağların kullanılma olanakları
dc.title.alternativeThe usage possibilities of supplemental fats in the rations of dairy cattle
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentVeteriner Fakültesi/Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
18_1-2_23.pdf
Size:
2.44 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: