Publication:
Domates salçasında pH yükselmesine etki eden faktörler

dc.contributor.advisorKılıç, Oğuz
dc.contributor.authorÇakır, Mehmet Dilaver
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentTarım Ürünleri Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-01-27T05:49:31Z
dc.date.available2020-01-27T05:49:31Z
dc.date.issued1989-02-24
dc.description.abstractBu çalışmada salçalarda pH yükselmesine etki eden faktörler araştırılmıştır. Bu amaçla 1987 ve 1988 yıllarında Dosan Konserve Fabrikasında, kampanya döneminin muhtelif günlerinde, işlenen domateslerden, üretim hattının çeşitli noktalarından ve elde olunan salçalardan örnekler alınarak fiziksel ve kimyasal yönden araştırılmıştır. Sonuç olarak pH yükselmesi üzerine etkili olan faktörler önem sırasına göre, salça üretiminde kullanılan domateslerin pH'sı, domateslerin işlenmesi sırasında organik asitleri karbon kaynağı olarak kullanabilecek mikroorganizmalar tarafından enfekte edilmesi ve fabrikada yapılan alet ve ekipman temizliğinin etkileri olarak belirlenmiştir.
dc.description.abstractIn this research the factors which cause to increase in pH of tomato paste were investigated. With this aim, in 1987 and 1988, during the tomato paste producing period and various days, the samples of tomatoes, the samples from the various points of processing line and the samples of tomato pastes were taken and analyzed pysically and chemically. The samples were.obtained from DOSAN cannery in Yenişehir. As a result, the factors affecting the increase of pH, were found to be variety of tomato, whether the processing line was infected or not and the cleaning fruquency.
dc.format.extent63 sayfa
dc.identifier.citationÇakır, M.D. (1989). Domates salçasında pH yükselmesine etki eden faktörler. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/7067
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectDomates salçası
dc.subjectTomato paste
dc.subjectpH
dc.titleDomates salçasında pH yükselmesine etki eden faktörler
dc.title.alternativeFactors affecting pH increase in tomato paste
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Tarım Ürünleri Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
005542.pdf
Size:
3.39 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: