Publication:
Kaynatılmış zeytin yağının karsinojenik etkisi

dc.contributor.buuauthorKaraca, Rıza
dc.contributor.departmentTıp Fakültesi
dc.contributor.departmentPatoloji Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2022-06-06T10:36:43Z
dc.date.available2022-06-06T10:36:43Z
dc.date.issued1979
dc.description.abstractBu çalışma 2-4 saat, 275 C ısıtılmış zeytin yağı ile yapıldı. Kaynamış yağ, kömür karışımı sıçanların femoral kasları arasına 2 cc. injekte edildi. Bir sene sonra yapılan inceleme sonucu yanık yağ injekte edilen sıçanlarda tümörler meydana geldiği görüldü. Meydana gelen tümörlerin benign karakterde olduğu; uzun süre ısınmış yağ injekte edilen sıçanlarda tümör sayısının, diğer gruba göre artmış olduğu görüldü. Yağların uzun süre ısıtılması ile düşük potensiyelli karsinojenik etkinin, ısıtılma süresi ile artacağı kanısına varıldı.
dc.description.abstractCe trovaille est fait avec l'oil d'olive bouillie 2-4 heures et 275 C. La melange de graisse et de charbon actif est injecte 2 cc. d'İ.M. femorole des rats. Apres 12 mois, on voit que les tumeures benignes produisent dans les regions femorales des rats qui injectent la graisse bouillie. Les nombres das tumeures dans les rats qui injectent la groisse bouilie long temps est plus que son nombre dans l'autre groupe. On admet que les graisses bouillies sont carcinogeniques a potentielles bat et cet effect est augmente par la temperoture et la duree de chauffage.
dc.identifier.citationKaraca, R. (1979). "Kaynatılmış zeytin yağının karsinojenik etkisi". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 6(1-2-3), Supplementum 10, 1-14.
dc.identifier.endpage14
dc.identifier.issue1-2-3, Supplementum 10
dc.identifier.startpage1
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/26916
dc.identifier.volume6
dc.language.isotr
dc.publisherBursa Üniversitesi
dc.relation.journalBursa Tıp Fakültesi Dergisi
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectKaynatılmış zeytin yağı
dc.subjectKarsinojenik etki
dc.subjectHuile d'olive
dc.subjectCarcinogeniques
dc.titleKaynatılmış zeytin yağının karsinojenik etkisi
dc.title.alternativeEffet cancérigène de l'huile d'olive bouillie
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentTıp Fakültesi/Patoloji Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
6_1-2-3_S_5.pdf
Size:
3.46 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: