Yayın: Sosyal yapı değişmesi ve şehirleşme
Dosyalar
Tarih
Kurum Yazarları
Sezal, İhsan
Yazarlar
Danışman
Dil
Türü
Yayıncı:
Uludağ Üniversitesi
Dergi Başlığı
Dergi ISSN
Cilt Başlığı
Özet
Günümüz Türkiyesi, her gözleminin müşahade ve ifade edeceği gibi çağdaş Batının «Standart» olarak ortaya koyduğu bir “Çizgi”ye varabilmenin zorlu tecrübesini geçirmektedir. Hadise, ister «doğru-yanlış» ölçülerine ve değer hükümlerine göre isterse, «objektif bir vakıa» olarak ele alınsın devam etmekte olan bir sosyal yapı değişmesi» ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Ne var ki, «sosyal yapı değişmesi» ile neyin anlatılmak istendiğinin açıklanması zarureti ortadadır . Bunu müteakip sayfalarda yapmadan önce ilk cümlenin muhtevasına bir başka şekilde eğilmek oldukça faydalı olacaktır.
Açıklama
Bu çalışma, yazarın İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde hazırlanan "Sosyal Yapı Değişmesi Açısından Türkiye'de Şehirleşme" adlı doktora tezine dayanılarak hazırlanmıştır.
Kaynak:
Anahtar Kelimeler:
Konusu
Sosyal yapı değişmesi, Şehirleşme, Kalkınma, Sosyal yapı, Kentleşme
Alıntı
Sezal, İ. (1981). "Sosyal yapı değişmesi ve şehirleşme". Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(2), 143-152.
