Publication:
Üniversite öğrencileri arasında işsizlik kaygısı

dc.contributor.buuauthorDursun, Salih
dc.contributor.buuauthorAytaç, Serpil
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.contributor.departmentÇalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü
dc.date.accessioned2023-03-27T12:14:43Z
dc.date.available2023-03-27T12:14:43Z
dc.date.issued2009
dc.description.abstractThis study, seniors in the education of the students (last year of students), state and trait anxiety levels to detect, on hope of finding a job, job priorities and work experience with state and trait anxiety levels, a relationship between whether or not to identify was conducted. The sample of this research, studying at the university last year, 315 students from different faculty and vocational high schools constitutes. In this study, in order to determine to state and trait anxiety levels of the students', Spielberger State-Trait Anxiety Inventory which was developed by Spielberger and their friends (1964), and Turkish reliability and validity studies by Öner and Le Compte (1983) was used as a data collection tools. The data were analysed by SPSS program. Evaluations of data, frequency distributions, t tests, F tests were used. The result of analysis means state and trait anxiety levels of students were, 41.67 ± 10.60 and 42.08 ± 8.53, points respectively. In addition, according to the findings of analysis results, the hope of finding job, job priority, and a work experience statistically significant relationship between trait state anxiety levels were determined.
dc.description.abstractBu çalışma, üniversite son sınıfta eğitim gören öğrencilerin, durumluk ve sürekli kaygı düzeylerini tespit ederek; iş bulma ümidi, iş önceliği ve iş deneyimi ile durumluk ve sürekli kaygı düzeyleri arasında bir ilişki olup olmadığını tespit etmek amacıyla yapılmıştır. Bu araştırmanın örneklemini, üniversite son sınıfta eğitim gören, farklı fakülte ve meslek yüksekokullarından 315 öğrenci oluşturmaktadır. Araştırmada öğrencilerin durumluk ve sürekli kaygı düzeylerini belirlemek amacıyla Spielberger ve arkadaşları tarafından (1964) geliştirilen, Türkçe güvenirlik ve geçerlik çalışmaları Öner ve Le Compte (1983) tarafından yapılan “Spielberger Durumluk-Sürekli Kaygı Ölçeği” kullanılmıştır. Araştırma verileri, bilgisayarda SPSS programında değerlendirilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde, frekans dağılımları, t testi, F testi kullanılmıştır. Yapılan analizler sonucu öğrencilerin durumluk ve sürekli kaygı düzeyleri sırasıyla, 41,67 ±10,60 ve 42,08 ±8,53 olarak bulunmuştur. Ayrıca, analizler sonucu elde edilen bulgulara göre, iş bulma ümidi, iş önceliği durumluk ve sürekli kaygı düzeyleri arasında; iş deneyimi ile sürekli kaygı düzeyleri arasında anlamlı bir ilişki tespit edilmiştir.
dc.identifier.citationDursun, S. ve Aytaç, S. (2009). ''Üniversite öğrencileri arasında işsizlik kaygısı''. Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 28(1), 71-81.
dc.identifier.endpage84
dc.identifier.issn1301-3386
dc.identifier.issue1
dc.identifier.startpage71
dc.identifier.urihttp://www.uludag.edu.tr/dosyalar/iibfdergi/genel-dokuman/2009_1/ASL04.pdf
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/31790
dc.identifier.volume28
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.journalUludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
dc.relation.publicationcategoryMakale - Uluslararası Hakemli Dergi
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectHope of finding a job
dc.subjectUnemployment anxiety
dc.subjectState-trait anxiety
dc.subjectWork experience
dc.subjectİşsizlik kaygısı
dc.subjectİş bulma ümidi
dc.subjectDurumluk-sürekli kaygı
dc.subjectİş deneyimi
dc.titleÜniversite öğrencileri arasında işsizlik kaygısı
dc.typeArticle
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
local.contributor.departmentİktisat İdare Bilimler Fakültesi/Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü

Files

Original bundle

Now showing 1 - 2 of 2
Thumbnail Image
Name:
M4.pdf
Size:
333.19 KB
Format:
Adobe Portable Document Format
Placeholder
Name:
licence.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission