Publication:
Yahudilikte beslenme kuralları (Kaşerut)

dc.contributor.advisorGüç, Ahmet
dc.contributor.authorMammadli, Bahar
dc.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü
dc.contributor.departmentFelsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı
dc.contributor.departmentDinler Tarihi Bilim Dalı
dc.date.accessioned2019-11-29T09:54:51Z
dc.date.available2019-11-29T09:54:51Z
dc.date.issued2013-07-12
dc.description.abstractÇalışmamızda Yahudilikte helal ve haram sayılan yiyecek ve içeceklerler geniş şekilde ele alınmıştır. Bu yiyecek ve içeceklerin hangi durumlarda helal ve hangi durumlarda haram sayıldığı araştırılmıştır. Ayrıca yiyecek kurallarına uygun olarak hangi hayvanların kurban olarak kesilebileceği, hangilerinin kesilemeyeceği de araştırmamızda yer almaktadır. Çalışmamızda sofra kurallarına uygun olarak etli ve sütlü yiyeceklerin aynı sofrada yenilip içilmemesi hakkında da bilgi bulunmaktadır.Yahudi beslenme kuralları gereği bayram sofralarında hangi tür yiyecek ve içeceklerin kutlama aracı olarak kullanılması hakkında ayrıntılı bilgi vermekteyiz. Diğer taraftan Yahudilikte birtakım hububat ve meyvelerin kutsal olma özelliği de vardır ki, araştırmamızda bununla ilgili de ayrıntılar belirtilmektedir.
dc.description.abstractIn this paper, food and beverages considered “halal” or “haram” are widely worked out in Judaism. The cases in which these food and beverages are considered halal or haram have been investigated. Besides, our study deals with the issue of which animals can or can not be sacrificed in accordance with eating rules. In our study, there is also such information that in accordance with table manners the meals containing meat and milk can not be eaten on the same table. Moreover, we have given detailed information on what kind of meals and drinks are being used on tables as a means of celebration under eating rules in Judaism. Apart from that, In Judaism some cereals and fruits have the distinction of being holy, details of which have been reported in our study
dc.format.extentX, 113 sayfa
dc.identifier.citationMammadli, B. (2013). Yahudilikte beslenme kuralları (Kaşerut). Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/2019
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectYahudilik
dc.subjectTevrat
dc.subjectKaşer
dc.subjectŞehita
dc.subjectTuma
dc.subjectKurban
dc.subjectYasak
dc.subjectKutsallık
dc.subjectJudaism
dc.subjectThe Torah
dc.subjectKosher
dc.subjectShehita
dc.subjectSacrifice
dc.subjectProhibition
dc.subjectHoliness
dc.titleYahudilikte beslenme kuralları (Kaşerut)
dc.title.alternativeEating rules in judaism (Kosherut)
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentSosyal Bilimler Enstitüsü/Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalı/Dinler Tarihi Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
333903.pdf
Size:
2.09 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: