Publication: Bursa ili için ekonometrik yöntemlerle kırmızı et talep tahmini
dc.contributor.advisor | İşyar, Yüksel | |
dc.contributor.author | Nevcanoğlu, Arif | |
dc.contributor.department | Sosyal Bilimler Enstitüsü | |
dc.contributor.department | Ekonometri Ana Bilim Dalı | |
dc.date.accessioned | 2021-05-03T07:58:46Z | |
dc.date.available | 2021-05-03T07:58:46Z | |
dc.date.issued | 1992 | |
dc.description.abstract | Bu çalışmanın amacı temel gıda maddelerinden biri olan et için bir talep tahmini yapmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için önce talep tahmini yapmaktır. Bu amacı gerçekleştirmek için önce talep tahmini ile ilgili iktisat teorisini, incelemek bu doğrultuda model kurmak ve kurulacak modeli daha sonra iktisat teorisi açısından test etmek için gerekli ön bilgiyi oluşturmaktır. Bu konu I. bölümde ele alınacaktır. Daha sonra II. Bölümde kurulacak olan ekonometrik model tahmin edilecek ve elde edilen sonuçlar iktisadi ve istatistiki kriterler açısından değerlendirilecektir. | |
dc.format.extent | III, 89 sayfa | |
dc.identifier.citation | Nevcanoğlu, A. (1992). Bursa ili için ekonometrik yöntemlerle kırmızı et talep tahmini. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü. | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11452/19918 | |
dc.language.iso | tr | |
dc.publisher | Uludağ Üniversitesi | |
dc.relation.publicationcategory | Tez | |
dc.rights | info:eu-repo/semantics/openAccess | |
dc.subject | Ekonometrik yöntemler | |
dc.subject | Kırmızı et talebi | |
dc.subject | Dinamik talep kuramı | |
dc.subject | Talep kuramı | |
dc.subject | Red meat demand | |
dc.subject | Econometric methods | |
dc.subject | Dynamic demand theory | |
dc.title | Bursa ili için ekonometrik yöntemlerle kırmızı et talep tahmini | |
dc.title.alternative | Red meat demand forecasting using econometric methods for Bursa province | |
dc.type | masterThesis | |
dspace.entity.type | Publication | |
local.contributor.department | Sosyal Bilimler Enstitüsü/Ekonometri Ana Bilim Dalı |