Publication:
Laktasyondaki süt sığırlarının rasyonlarına niasin ve yağ eklemenin sütün bileşimi ve bazı kan parametreleri üzerine etkileri

dc.contributor.advisorAk, İbrahim
dc.contributor.authorBölüktepe, Selçuk
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentZootekni Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-01-07T07:46:22Z
dc.date.available2020-01-07T07:46:22Z
dc.date.issued1997-01-03
dc.description.abstractBu çalışma laktasyondaki süt siğırlarının rasyonlarına niasin ve yağ eklenmesinin sütün bileşimi ve bazı kan parametreleri üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Etkiler 4*4 latin kare deneme deseninde laktasyondaki 4 Holstein ırkı inekle belirlenmiştir. inekler 4 farklı rasyonla beslenmişlerdir; (a) kuru madde tüketimlerinin % 2 'si düzeyinde hayvansal yağ ve 6 gr/gün düzeyinde niasin eklenen rasyonlar; (b) sadece 6 gr/gün düzeyinde niasin eklenen rasyon; (c) sadece kuru madde tüketimlerinin % 2'si düzeyinde hayvansal yağ eklenen rasyon; (d) hiç bir eklemenin yapılmadığı kontrol rasyon. Bu araştırmanın sonu cunda laktasyondaki süt sığırlarının rasyonlarına 6 gr/gün düzeyinde niasin eklenmesiyle süt kuru madde, yağ, protein, laktoz ve kan glikoz ve protein düzeyinin arttığı belirlenmiştir. Rasyonlara kuru madde tüketiminin % 2'si düzeyinde hayvansal yağ eklenmesi süt yağ düzeyini artırmasına rağmen, süt protein düzeyini düşürmüştür.
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of dietary niacin and fat supplementation to the diets of lactating cows on milk composition and some blood parameters. The effects were evaluated using 4 multiparous lactating Holstein cows in a 4*4 Latin-square desing. The cows were fed diets in 4 different diets: (a) 6 g/day niasin and fat (2 % of daily drymatter consumption) added diets; (b) 6 g/day niacin added diet; (c) Fat (2 % of daily drymatter consumttion) added diet; (d) control diets. As a result of this research it was determined that milk dry matter, fat, protein and lactose and blood glucose and protein levels were incrased with 6 g/day niacin additions to the diet of lactating dairy cows. However animal fat additions to the diet of lactating dairy cows as 2 % of dry matter intake decreased milk protein levels.
dc.format.extent91 sayfa
dc.identifier.citationBölüktepe, S. (1997). Laktasyondaki süt sığırlarının rasyonlarına niasin ve yağ eklemenin sütün bileşimi ve bazı kan parametreleri üzerine etkileri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi.Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/5280
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSüt ineği
dc.subjectNiasin
dc.subjectHayvansal yağ
dc.subjectKan parametreleri
dc.subjectDairy cow
dc.subjectNiacin
dc.subjectAnimal fat
dc.subjectMilk composition
dc.subjectBlood parameters
dc.titleLaktasyondaki süt sığırlarının rasyonlarına niasin ve yağ eklemenin sütün bileşimi ve bazı kan parametreleri üzerine etkileri
dc.title.alternativeEffects of adding niacin and fat to rations of lactating dairy cattle on milk composition and some blood parameters
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Zootekni Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
057333.pdf
Size:
3.9 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: