Yayın:
Değişik kimyasal işlemlerden geçirilmiş ipekböceği; Krizalitlerinin yem değerinin saptanması üzerine bir araştırma

Küçük Resim

Akademik Birimler

Kurum Yazarları

Yazarlar

Genç, Nermin Tuncer

Danışman

Karabulut, Ali

Dil

Yayıncı:

Uludağ Üniversitesi

Dergi Başlığı

Dergi ISSN

Cilt Başlığı

Özet

Bu araştırma, işlenmemiş, % 3 üre veya % 2 NaOH ile işlenmiş ipekböceği krizalitlerinin, yem değerlerini belirlemek amacıyla yürütülmüştür. Deneme sonucunda üre ve NaOH ile işlemenin, ipekböceği krizalitlerinin yem değeri ve sindirilebilirliği üzerine etkilerinin olumsuz olduğu anlaşılmıştır.
The research was carried out to investigate the feed value of untreated, 3 % urea treated or 2 % NaOH treated silkworm chrysalis. It has been determined that, urea and NaOH treatment affected the feed value and digestibility of silkworm chrysalis negatively.

Açıklama

Kaynak:

Anahtar Kelimeler:

Konusu

İpekböceği krizaliti, Yem değeri, Sindirilebilirlik, Ruminant, Silkworm chrysalis, Feed value, Digestibility, For ruminants

Alıntı

Genç, N. T. (1997). Değişik kimyasal işlemlerden geçirilmiş ipekböceği; Krizalitlerinin yem değerinin saptanması üzerine bir araştırma. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By

8

Views

0

Downloads