Publication:
Gıda sanayiinde soyanın kullanım olanaklarının araştırılması

dc.contributor.advisorAzzahra, Fatimah
dc.contributor.authorKorukluoğlu, Mihriban
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentGıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-06-01T20:26:14Z
dc.date.available2020-06-01T20:26:14Z
dc.date.issued2016-08-15
dc.description.abstractSoya fasulyesi, Baklagiller familyasına ait besleyici, zengin protein içeriğine sahip, ucuz bir gıdadır. Günümüzde Asya'dan Avrupa'ya, Amerika'ya ve dünya'ya yayılan önemli bir fonksiyonel gıdadır. Gıda sanayinde soya yağı, soya unu, soya izolatı ve farklı fermente ürün çeşitleri bulunmaktadır. Önemli bir protein kaynağı olarak sağlıklı ürün üretiminde yararlanılmaktadır. Bu tezin amacı, soyanın özelliklerinin tanıtılması, soya fasulye ürünlerinin sağlık üzerine yararlarının ortaya konması, başta Asya'da bulunan ürünler olmak üzere farklı fermente ve fermente olmayan ürünlerin anlatılması, yeni ürünlerin tanıtılması, gıda endüstrisinde soya fasulyesinin kullanım olanaklarının sunulmasıdır.
dc.description.abstractSoybean with its affordable price, high content of soy protein, isoflavones, omega-3-fatty acid and dietary fiber are counted as potential functional food ingredient. Last decade, soybean is easily founded widely from Asia to Europe, America or even over the world and is counted as one of important legume. Different food products based on soy composition spreads on market—soy oil, soy flour, soy isolate, various fermented foods. By numerous food methods, soybean is manufactured into kind of healthy foods and its derivate. The objectives of this thesis were to determine the soybean nutritious facts and its functionality for health effects; to describe various soybean products either fermented or non-fermented foods which is classified mostly as functional foods; to examine the novel food from soybean and its probability to be manufactured in food industries.
dc.description.sponsorshipYurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanlığı (YTB)
dc.format.extentVIII, 77 sayfa
dc.identifier.citationAzzahra, F. (2016). Gıda sanayiinde soyanın kullanım olanaklarının araştırılması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/10954
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectSoya fasulyesi
dc.subjectFermentasyon
dc.subjectSoya ürünleri
dc.subjectTempe
dc.subjectFonksiyonel gıda
dc.subjectSoybean
dc.subjectFermentation
dc.subjectSoy products
dc.subjectTempe
dc.subjectFunctional food
dc.titleGıda sanayiinde soyanın kullanım olanaklarının araştırılması
dc.title.alternativeResearch of the possiblities using of soy in the food industry
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Mühendisliği Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Thumbnail Image
Name:
459170.pdf
Size:
2.25 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: