Publication:
Bursa'da piyasaya sunulan kavurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik kalite niteliklerinin araştırılması

dc.contributor.advisorYücel, Ahmet
dc.contributor.authorTiryakioğlu, Özlem
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentGıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-01-31T05:37:12Z
dc.date.available2020-01-31T05:37:12Z
dc.date.issued1993-10-11
dc.description.abstractBu araştırma Bursa ili merkezinde tüketime sunulan kavurmaların bileşimini ve mikrobiyolojik kalitesini saptamak amacıyla yapıldı. Bu amaçla, kavurma örneklerinde, mikrobiyolojik, kim yasal ve fiziksel analizler yapılarak, elde edilen bulgular, daha önce yapılan çalışmalarla karşılaştırılmış, halk sağlığı ve hijyen açısından değerlendirilmiştir.
dc.description.abstractThis research was made in order to find the microbi ological quality and content of fried meat (kavurma) pre senting to consumption in Bursa. With this aim, in the fried meat samples, microbio logical, chemical and physical analysis were made and then the quality criteria were determined. The results were compared with the previous, studies and evaluated from the point of view public health and hygiene.
dc.format.extent50 sayfa
dc.identifier.citationTiryakioğlu, Ö. (1993). Bursa'da piyasaya sunulan kavurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik kalite niteliklerinin araştırılması. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Ensitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/7474
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectFiziksel özellikler
dc.subjectHalk sağlığı
dc.subjectHijyen
dc.subjectKavurma
dc.subjectKimyasal bileşim
dc.subjectMikrobiyoloji
dc.subjectPhysical properties
dc.subjectPublic health
dc.subjectHygiene
dc.subjectFried meat
dc.subjectChemical composition
dc.subjectMicrobiology
dc.titleBursa'da piyasaya sunulan kavurmaların kimyasal ve mikrobiyolojik kalite niteliklerinin araştırılması
dc.title.alternativeInvestigation of chemical and microbiological quality characteristics of roasted roasted products in Bursa
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Gıda Bilimi ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
028401.pdf
Size:
1.87 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: