Sağlık Bilimleri Fakültesi Kitapları

Son Gönderiler

Şimdi gösteriliyor 1 - 1 / 1
  • YayınAçık Erişim
    7. İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı sonuç raporu: Akreditasyon çalışmaları kapsamında iç hastalıkları hemşireliği eğitiminin yapılandırılması
    (Bursa Uludağ Üniversitesi, 2023-09)
    Bursa Uludağ Üniversitesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve ana teması “Akreditasyon Çalışmaları Kapsamında İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitiminin Yapılandırılması” olarak belirlenen “7. İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı 6-8 Eylül 2023 tarihleri arasında çevirimiçi gerçekleştirildi. Çalıştayın amacına uygun olarak, çalıştay programında Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK), Hemşirelik Eğitimi Derneği (HEMED) ve akredite olan hemşirelik bölümlerinden temsilcilere yer verilmesine özen gösterildi. Ülkemizin çeşitli bölgelerinden katılım gösteren öğretim üyelerimiz ve meslektaşlarımızın yer aldığı, “İç Hastalıkları Hemşireliği Dersinin Öğrenim Kazanımları” , İç Hastalıkları Hemşireliği Dersinin Ders Planı”, “İç Hastalıkları Hemşireliğinin Lisans Programına Seçmeli Ders Önerileri”, ”İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitiminde Öğretim Yöntemleri”, “İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitiminde Laboratuvar ve Klinik Uygulama”, “İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitiminde Teorik Ders Değerlendirme” ve “İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitiminde Uygulama Değerlendirme” adı altında 7 çalışma grubu oluşturuldu. Toplam 120 üyeden oluşan çalışma grupları, çalıştay öncesi yaptıkları 22 toplantı ile ön hazırlıklarını tamamladı. Çalıştayın birinci günü çalışma grupları grup içi çalışmaları; ikinci günü eğitim kalitesinin iyileştirilmesi için yapılması gerekenler, yenilikler, iyi uygulama örnekleri ve eğitim değerlendirme süreçleri konularını içeren oturumlar; çalışma grupları sonuç raporlarının sunumu ve tartışması gerçekleştirildi. Üç gün süren ve 12 oturumun yer aldığı programda İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi içeriğinin güncellenmesi ve kalitesinin artırılmasına yönelik öneriler tartışıldı. Bir sonraki çalıştay olan 8. İç Hastalıkları Hemşireliği Eğitimi Çalıştayı’nın Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İç Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı tarafından yapılmasına karar verildi. Çalıştayın gerçekleşmesine destek veren Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’a; Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nurcan Özyazıcıoğlu’na; çalıştayın başarılı bir şekilde gerçekleştirilmesinde görev alan ve çalıştay raporunun hazırlanmasına katkıda bulan oturum başkanı, davetli konuşmacı, çalışma grubu başkanı olarak görev alan ve önemli katkılar sunan değerli öğretim üyelerine; çalıştay gruplarında yer alan çalışma grubu üyelerine ve tüm katılımcılara ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunarız.