Fen Bilimleri Enstitüsü Kitapları

Recent Submissions

Now showing 1 - 2 of 2
  • ItemOpen Access
    Balıkesir yöresi ballarında dominant ve sekonder polenler
    (Uludağ Üniversitesi, 1982) Çakır, Hanife; Tümen, Gülendam; Fen Bilimleri Enstitüsü / Biyoloji Anabilim Dalı
    Balıkesir il sınırları içerisinde, 1989 yılı Temmuz-Kasım ayları arasında toplanan 20 bal örneğinde polen analizi yapıldı. Bal örneklerinde dominant ve sekonder polenleri bulunan bitkiler; polen tanımları ile tespit edildi. Her örnekten alınan 10 g balda önce toplam, daha sonra dominant ve sekonder bitkilere ait polen miktarı hesaplandı. Bu bitkilerin 10 g baldaki polenlerin miktarı göz önünde tutularak % 45'in üzerinde olan 6 bitkinin poleni dominant , %15-45 arasında olan 5 bitkinin poleni sekonder olarak adlandırıldı.
  • ItemOpen Access
    Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Tez Kataloğu 2021
    (Bursa Uludağ Üniversitesi, 2022-03) Çelenk, Sevcan; Eren, Hüseyin Aksel; Kılıç, İlker
    Bu katalog, Bursa Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nden 2021 yılında mezun olan öğrencilerin tez özetleri derlenerek oluşturulmuştur.