2009 Cilt 28 Sayı 2
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 2009 Cilt 28 Sayı 2 by Subject "Antioxidants"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Open Access Kanatlı beslenmesinde doğal ve sentetik antioksidanların kullanımı(Uludağ Üniversitesi, 2009-12-23) Yeşilbağ, Derya; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Günümüzde tüketiciler gıdaların doğal yollarla korunmasını, sentetik koruyucu ya da kalıntı madde olmaksızın daha fazla besinsel değere sahip olarak tüketime sunulmasını talep etmektedir. Yağ oksidasyonu et ve et ürünlerinin kabul edilebilir kalite ölçülerini sınırlayan ana faktörlerden birisidir. Kanatlı yemlerine ilave edilen çoklu doymamış yağ asitleri bu hayvanlardan elde edilen ürünlerdeki çoklu doymamış yağ asitleri komposizyonunu etkilemektedir. Bu nedenle elde edilen ürünlerin lipit oksidasyona karşı hassasiyeti de artmaktadır. Bu durum ürünlerin tüketilebilirliğini, raf ömrünü ve kalitesini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu derlemede oksidasyon metabolizması, antioksidanların etkinlik mekanizması ve kanatlı rasyonlarına ilave edilen doğal ve sentetik antioksidanlar hakkında bilgi sunulmaktadır.