2013 Cilt 32 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/14261
Browse
Browsing by Subject "Advanced oxidation technology"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Tavuk karkas ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonunda güncel yaklaşımlar(Uludağ Üniversitesi, 2013-10-30) Şen, Mehmet Kurtuluş Cem; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Günümüzde modern kanatlı kesimhanelerinin varlığına ve bu işletmelerde uygulanan yüksek hijyen ve sanitasyon önlemlerine rağmen tavuk etine bağlı infeksiyonlar ve toksikasyonlar hala en önemli halk sağlığı problemlerinin başında gelmektedir. Tavuk eti ve işlenmiş ürünlerinin dekontaminasyonu konusunda farklı uygulamalar bulunmaktadır. Bu makalede kimyasal, fiziksel dekontaminasyon metotları ile bu metotların farklı kombinasyonlarını içeren yöntemler güncel bilgiler ışığında derlenmiştir.