2004 Cilt 23 Sayı 1-2-3
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/13142
Browse
Browsing by Subject "Beç tavuğu"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Bilinmeyen bir ürün: Beç tavuğu(Uludağ Üniversitesi, 2004-02-09) Petek, Metin; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Beç tavuğu eti lezzetinin yanında üstün besin değeri ile de ünlüdür. Eti yağsızdır ve esansiyel doymamış yağ asitleri bakımından zengindir. Aynı zamanda, beç tavuğu eti diğer kanatlılar arasında en fazla proteini içerir. Yumurta ve et verimi yumurtacı yavuk ve etlik piliçlerden daha düşüktür. Afrika kıtasında milyonlarca yabani beç tavuğu bulunmasına rağmen günümüzde entansif olarak en fazla Fransa ve İtalya’da yetiştirilmektedir. Bu çalışma beç tavuklarının verim özellikleri hakkında genel bir bilgi vermek amacı ile yapılmıştır.