2012 Cilt 31 Sayı 1
Permanent URI for this collection
Browse
Browsing 2012 Cilt 31 Sayı 1 by Subject "Et ürünleri"
Now showing 1 - 1 of 1
Results Per Page
Sort Options
Item Open Access Et teknolojisinde ambalajlama yöntemleri(Uludağ Üniversitesi, 2012-09-20) Hecer, Canan; Uludağ Üniversitesi/Veteriner Fakültesi.Soğukta muhafaza et ve et ürünleri gibi çabuk bozulan gıdaların korunmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biridir. Ancak soğukta muhafazanın yanısıra bu gıdalarda ambalajlama tekniklerinin de kullanılması gıdaların tazeliğinin daha uzun sure korunmasında etkili olmaktadır. Et ve et ürünlerinin ambalajlanmasında kullanılan yöntemler, bu ürünlerin soğuk koşullarda daha uzun sure muhafaza edilmesini sağladığı gibi, gıda güvenliğinin arttırılmasında da aktif rol oynamaktadır. Bu yöntemler, vakum paketleme, modifiye atmosferde paketleme (MAP), sous-vide paketleme, aktif paketleme ve akıllı paketleme olarak özetlenebilir.