Veteriner Hekimlikte Araştırma Dergisi / Journal of Research in Veterinary Medicine
Permanent URI for this communityhttps://hdl.handle.net/11452/5067
Browse
Browsing by Department "Ekonometri Bölümü"
Now showing 1 - 2 of 2
- Results Per Page
- Sort Options
Item Modern hayvan hastanesinin hasta profiline, eğitime ve hasta sahiplerinin memnuniyetine etkisi(Uludağ Üniversitesi, 2012-03-20) Batmaz, Hasan; Bayram, Nuran; Kennerman, Engin; Yalçın, Ebru; Şen, Ayşin; Veteriner Fakültesi; Ekonometri BölümüBu çalışma, modern hayvan hastanesinin hasta profiline, veteriner hekimlik eğitimine etkisi ile birlikte hasta sahiplerinin memnuniyetinin değerlendirilmesi amacı ile yapılmıştır. Bu çalışmanın sonucunda yeterli fiziki ve teknik olanaklara sahip hastanenin hasta profili üzerine de olumlu etkileri olduğu görülmüştür. Ayrıca öğrenci ve hasta sahipleri anket sonuçlarına göre öğrencilerin ve hasta sahiplerinin hastanenin fiziki, teknik olanaklarından ve çalışanlardan memnun olduğu gözlenmiştir.Item Üniversite öğrencilerinin süt ve süt ürünlerini tüketme alışkanlığı(Uludağ Üniversitesi, 1997) Evrensel, Süreyya Saltan; Işığıçok, Erkan; Evrensel, Türkkan; Tüyen, Şebnem; Sönmezer, Gökçe; Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu; Gıda Teknolojisi ProgramıAraştırma Uludağ Üniversitesi'nde öğrenim gören ve ana kütle hacmi 30.000 olan topluluktan basit tesadüfi örnekleme yöntemine göre 1.500 örnek seçilmiştir. Veriler Systat programı yardımı ile değerlendirilmiştir. Değerlendirilen 1353 öğrencinin 650'si kız, 703'ü erkek olup, öğrencilerin % 93.94'nün anne sütü emdiği, % 67.1 7'sinin 0-12 ay arası süt emdiği ortaya çıkmıştır. 1353 öğrencinin % 76. 1 2'si ortalama 5.908 bardaki gün süt içtiği, 1353 öğrencinin % 73.96'sı peynir, % 47. 72'si sütlü tatlı, % 51.57'si yoğurt,% 51.44'ü tereyağı, % 49.02'si 100-400 ayran ve% 40.62'si 100-400 g/hafta dondurma tükettiğini bildirmiştir. Sonuç olarak, öğrencilerin süt ve süt ürünlerini bilinçli olarak, özellikle çocuklukta kemik ve beyin gelişimine faydası olduğu için tüketildiğini, beslenmelerinde başta süt ve peynir olmak üzere diğer ürünleri tükettikleri görülmüştür.