2012 Cilt 31 Sayı 1
Permanent URI for this collectionhttps://hdl.handle.net/11452/14215
Browse
Browsing by Department "Sağlık Bilimleri Enstitüsü"
Now showing 1 - 1 of 1
- Results Per Page
- Sort Options
Item Surimi ve surimi ürünleri(Uludağ Üniversitesi, 2012-09-17) Çetin, Ece; Temelli, Seran; Sağlık Bilimleri EnstitüsüEn tipik balık ürünlerinden biri olan surimi ve ürünleri, yağ oranının düşük, protein oranının yüksek ve uzun raf ömrüne sahip olması nedeni ile başta Uzakdoğu olmak üzere birçok ülkede tüketicilerin artan talebi ile geniş bir tüketim alanı bulmaktadır. Son yıllarda farklı balık türleri hatta farklı hayvan türleri kullanılarak da üretilen surimi ürünlerinin üretim teknolojileri az çok değişkenlik göstermekle birlikte genel olarak aynıdır. Bu derlemede, geleneksel surimi üretim teknolojisi, çoğunluğu kamaboko olarak adlandırılan farklı ürünler ve bu ürünlerin üretiminde kullanılan temel teknolojiler ile ilgili güncel bilgilere yer verilmiştir.