1975

Bursa Üniversitesi

Bu çalışma üçü erkek, yedisi kadın on senil tip diabetli vakada yapılmıştır. Vakalara ağızdan elli miligram glibornürid erilmiş ve otuzar dakika ara ile yüzelli dakika kan şekeri takibi yapılmıştır. Elde edilen neticeler istatistiki olarak saplanmış ve kan şekerinde otuzuncu dakikadan itibaren anlamlı bir düşüş husule geldiği tespit edilmiştir.
Ten patients with maturity-onset diabetes were sttudied. After overnight fast, 50 mg. glibornurid was given orally, serum samples were drawn at 30,60,90, 120, 150 minutes. The percent fall in blood glucose levels were found to be highly significant (p < 0. 01) from 30 to 150 minutes.

Sulfonilür, Antidiabetik, Glibornürid, Klinik araştırma, Antidiabetic, Clinical study, Glibornurid

Arınık, A. ve İmamoğlu, Ş. (1975). "Sulfonilüre grubundan yeni bir oral antidiabetik (Glibornürid) ile yapılan klinik araştırma". Bursa Tıp Fakültesi Dergisi, 2(3-4), 21-33.