Pulluk silindirik kulağı tasarımı ve klasik metotla çizimi

Karagöz, Yaşar
Keçecioğlu, Galip

Plough is an agricultural tool which is used for preparirıg land to mate it reedy for sowing The function of lough is to break the compact land into smail pieces .and to allow a suitable condition for living of culture plants The ear is the most important part of active plough surface. The geometıcal form of ear determines the form of active surface together the front tip, Ploughs ara divided into two categories which are European and American types. There are important differences between the European and American flags with respect to a,p .and y angles.
Pulluk,bitkisel toprak tabakasını kabartarak ekime hazır hale getirmeye yarayan bir birim aletidir. Pulluğun görevi, toprağı parçalayarak fiziksel kültür bitkilerinin yaşamaları için elverişli bir duruma getirnektir. Kulak, pulluğun aktif yüzeyinin en önemli kısmıdır. Kulağın geometrik şekli uç demiri ile birlikte meydana getirdiği aktif yüzeyin şeklini belirler. Pulluklar Avrupa Amerika tipi olmak üzere iki çeşittir. Avrupa ve Amerika kökenli pullukların kula tipleri arasında a,p,y açıları yönünden önemli farklar mevcuttur.

Plough, Ear, Designing, Pulluk, Kulak, Tasarım

Karagöz, Y. ve Keçecioğlu, G. (2000). ''Pulluk silindirik kulağı tasarımı ve klasik metotla çizimi''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 6(1), 121-127.