Genel Keynesgil sisteminin grafikle anlatımı

1981

Smith, Warren L.

Bursa Üniversitesi

Bu makalenin esas amacı açıklık sağlamaktır. Keynesgil modelin çeşitli biçimlerinin işleyişini sergilemek için basit bir grafik tekniği kullanılmaktadır. Tartışılan sorunların çoğunluğu başka yerlerde ele alınmış olmasına karşın burada sunulan analizin bazı problemleri açıklığa kavuşturacağını ve pedagojik acıdan yararlı olacağını umuyoruz.

Orijinal makalenin künyesi: Warren L . Smith, “A Graphical Exposition of the Complete Keynesian System”, The Southhern Economic Journal, vol. 23 (October 1956), 115-125.
Bu makalede kullanılan tekniğin geliştirilmesinde bir çok kişi, özellikle Michigan Üniversitesi profesörlerinden Daniel B. Sults ile yapılan tartışmalardan yararlanılmıştır, yazar bu kişilere teşekkürlerini sunar.
Bu makale M. G. Mueller, Readings in Macroeconomics (Holt, Rinehart and Winstan). Chap, 4 , 37-45'te yeniden basılmıştır.

Keynesgil sistemi, Grafik tekniği, Esnek ücretlerle Keynesgil sistemi, Ücret rijitliği, Eksik istihdam dengesi

Smith, W. L. (1981). "Genel Keynesgil sisteminin grafikle anlatımı". çev. Sacit Ertaş. Bursa Üniversitesi İktisadi ve Sosyal Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(1), 107-116.