Uluslararası deprem zirvesi. İstanbul deprem bildirgesi

İstanbul Teknik Üniversitesi, Milliyet ve Uluslar arası Konut Bilimleri Birliği işbirliği ile 2-5 Aralık 1999 tarihlerinde gerçekleştirilen ve 16 ülkeden 60'ın üzerinde bilim adamının katıldığı "Uluslar arası Kocaeli Depremi Konferansı'nda 20 maddelik İstanbul Deprem Bildirgesi ilan edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi, Milliyet Gazetesi ve Uluslar arası Konut Bilimleri Birliği (IAHS) işbirliği ile 2-5 Aralık 1999 tarihlerinde İTÜ Maçka Kampüsünde, Uluslar arası Kocaeli Depremi Konferansı 20 öneri den oluşan bir İstanbul Deprem Bildirgesinin hazırlanması ile sona erdi. Bildirge, Türk Hükümeti, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Dünya Bankası ve ilgili diğer kurumlara bildirilmek üzere ilan edildi.

İstanbul Teknik Üniversitesi, Milliyet ve Uluslarası konut bilimleri, Kocaeli deprem konferansı, İstanbul deprem bildirgesinin, Marmara, Sismik ölçüm

(2000). ''Uluslararası deprem zirvesi İstanbul deprem bildirgesi''. Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 6(1), 6-8.