Liseler için felsefe kitabı üzerine bir inceleme

Yükleniyor...

2003

Kurum Yazarları

Özdemir, Deniz

Süreli Yayın başlığı

Süreli Yayın ISSN

Yayınevi

Özet

Hayatında ilk defa felsefe eğitimi alacak bir kişiye bu dersi nasıl sevdirebiliriz? Nasıl öğretebilirizden önce nasıl sevdiririz üzerinde öncelikle durmamız gerekir. Çünkü genel olarak toplumda felsefe ile ilgili pek çok olumsuz ön yargı var. Bunlardan bazıları; felsefenin çok fazla işe yaramadığı, anlamsız bilgi yığını hatta "Felsefe yapma bana şimdi" gibi bir deyimle anlatılmak istenen artık, sıkıcı, anlaşılmaz ve boş konuşmayı ifade ediyor. Felsefe eğitiminde asıl sorun bu önyargıları silmek ve felsefe öğrenimi yapabilmektir. Lisede felsefe öğrenimi yapabilmek için elimizdeki kaynağın bu amaca ne kadar uygun olup olmadığını tartışmamız gerekir.

Anahtar kelimeler

Liseler için felsefe kitabı, İnceleme, Felsefe eğitimi, Sevdirmek, Olumsuz yargı, Ders kitabı

Alıntı

Özdemir, D. (2003). ''Liseler için felsefe kitabı üzerine bir inceleme''. Kaygı. Uludağ Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Dergisi, 2, 120-122.

Koleksiyonlar