Çayın demir emilimi üzerine etkisi

1988

Demir insanlar ve özellikle çocuklar için gerekli bir elementtir. Sadece günlük alımı değil, emiliminde önemlidir. Son yıllarda demir emilimini önleyen çeşitli nedenlerin olduğu hakkında yayınlar vardır. , Araştırmamızda, tavşanlara çaydan zengin bir diyet uygulanmış Hb ve Htc değerlerine bakılmıştır. Deney grubu ile kontrol grubu arasında anlamlı bir fark bulunamamıştır. Bununla ilgili literatür bilgileri gözden geçirilmiştir.
Iron is a necessary element for human beings and especially children. As well as the daily ingestion the absorption of iron is also very important. In recent years, there were a number of publications about various reasons preventing or reducing iron absorption. In our research, a dietrich in tea has been applied to rabbits and their Hb and Htc values were taken. There was not any significant difference between study and control groups. Meanwhile, related publications and articles have been revised.

Çayın demir emilimi, Iron absorption of tea

Özeke, T. (1988). ''Çayın demir emilimi üzerine etkisi''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(3), 501-504.