1988

Erdoğan, Eftal

İntrauterin gelişme geriliği , antenatal tanısının güçlüğü ve perinatal mortalite ve morbidite oranının yüksek olması nedeni ile perinatolojinin önemli konularından birisini teşkil eder. Bu yazıda intrauterin gelişme geriliği, bugünkü bilgiler ışığında ve yeni tekniklerin de özelliklerinden bahsedilerek gözden geçirilmeye çalışılmıştır.
The highness of perinatal mortality and morbidity and the difficulty of antenatal diagnosis intrauterine growth retardation is one of the important subjects of perinatology. In this review it was decided to look over the intrauterine retardation under today's knowledge.

İntrauter gelişme geriliği, Intrauterine growth retardation

Küçükkömürcü, Ş. ve Erdoğan, E. (1988). ''İntrauterin gelişme geriliğinin sistematik araştırılması ve kullanılan teknikler''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(3), 641-646.