1988

Saraç, Burhan

Bu çalışmada 14 servikal diskli ve 6 servikal spinal tümörtü hastada klinik, direkt radyolojik, ENMG fik, myelografik bulgularla CT bulguları karşılaştırılmıştır. Çalışmanın sonuçları literatür bulguları ışığında tartışılmıştır. Servikal vertebral CT nin servikal bölge yer kaplayan lezyonlarında diğer tanı metodlarından daha faydalı olduğu sonucuna varılmıştır.
In this study, clinical direct radiologic, ENMG ic, myelographic and CT findings were compared in 14 patients with cervical disc disease and 6 patients with cervical spinal neoplasm. The results of the study have been discussed in the light of the literature findings. lt has concluded that the cervical vertebral CT is more useful than the other diagnosed methods in space occupying lesions of the cervical spinal canal.

Servikal spinal kanal, Lezyon, ENMG-myelografi, Komputerize tomografi bulguları, Computerized tomography findings, ENMG-myelography, Lesion, Cervical spinal canal

Saraç, B. vd. (1988). ''Servikal spinal kanal yer kaplayan lezyonlarında klinik-direkt radyolojik-ENMG-myelografi ve komputerize tomografi bulgularının karşılaştırılması''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 15(3), 467-476.