Avrupa Birliği ile uyum sürecinde Türk sigorta sektörünün değerlendirilmesi

Loading...
Thumbnail Image

Date

2007

Authors

Yiğit, Ezgi

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Küreselleşme hareketlerinin hızla yaşandığı günümüzde, rekabet kavramı sigorta piyasalarında da gittikçe daha fazla önem kazanmaktadır. Bu kapsamda, finansal aktörlerin serbestçe hareke edebildiği bir ortamda, Türk sigorta piyasası da serbest, rekabetçi, küresel ve bölgesel gelişilmelere uyum sağlayan güçlü bir yapıya kavuşmak zorundadır. Bu çalışma ile genel sigortacılık bilgilerinin yanı sıra Türk Sigorta Sektörü'nün diğer ülkelerle kıyaslandığında neden daha gerilerde bir seyir izlediği tespit edilmeye çalışılmıştır. Bu nedenle sigorta sektörü verilerinden yararlanılmış,sektörün gelişmesi için yapılması gerekenler anlatılmıştır.
The concept of competition has been gradually gaining more importance also in insurance markets today along with the rapid globalization movements. Within this scope Turkish insurance market must also gain a free, competitive, and strong structure which is able to keep abreast of global and regional developments in an environment where financial actors can freely move. It was tried to be determined why Turkish Insurance Sector was insufficient when it was compared to the ones in other countries. Therefore, the data obtained from Insurance Sector were used and necessary works to be done for improvement of sector were explained.

Description

Keywords

Sigortacılık, Insurance

Citation

Yiğit, E. (2007). Avrupa Birliği ile uyum sürecinde Türk sigorta sektörünün değerlendirilmesi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü.