Gösterge üzerinde harf, rakam, şekil üretimi için dijital hafızaların mikrobilgisayar yardımıyla organizasyonu

Loading...
Thumbnail Image

Date

1985

Authors

Adışen, Ömer

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmada önce CRT "Display 'lerde" harf, rakam, şekil üretimi için dijital hafızaların organizasyonu incelenmiş, daha sonra mikrobilgisayar yardımıyla gerçekleştirilen " Işıklı Mesaj Ünitesi " anlatılmıştır. Gerçekleştirilen sistem için daha uygun bir tarama sistemi ve bu tarama için karakter üretimi verilmiştir. Mikrobilgisayarın yazılım ve donanımı üzerinde de çalışılarak sistem kontrolü için yeni bir algoritma geliştirilmiş ve bilgisayar programı yazılmıştır.
In this study, at first stop, the organisition of digital memories for the generation of alphanumeric characters and graphics is examined. Secondly, a new microcomputer controlled " Glowing Letter Massage Panel " is developed for this system, a better scanning method is proposed and applied. Generation of characters used with this scanning system also mentioned. Finally a new algorithm and hardware development is presen ted for the mioroooputer involved. The computer program of the algorithm can be found enclosed.

Description

Keywords

Bilgisayar yazılımları, Mikrobilgisayarlar, Sistem denetimi, Tarama sistemleri, Computer softwares, Microcomputers, System control, Scanning systems

Citation

Adışen, Ö. (1985). Gösterge üzerinde harf, rakam, şekil üretimi için dijital hafızaların mikrobilgisayar yardımıyla organizasyonu. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.