N-boyutlu öklid uzaylarında rotasyon yüzeylerinin bir karakterizasyonu

Loading...
Thumbnail Image

Date

2017

Authors

Kosova, Didem

Journal Title

Journal ISSN

Volume Title

Publisher

Uludağ Üniversitesi

Abstract

Bu çalışmanın amacı R^n deki rotasyon yüzeylerinin bir sınıflandırmasını vermektir. Bu tez üç bölümden oluşmaktadır. İlk bölüm giriş bölümüdür. İkinci bölümde sonraki bölümde kullanılacak olan temel kavramlar ve teoremler verilmiştir. Üçüncü bölümde R^n deki rotasyon yüzeyleri ve bunların bir karakterizasyonu verilmiştir. Sırasıyla R^3 , R^4 ve R^n deki rotasyonel yüzeyler ile ilgili orijinal sonuçlar ve bazı örnekler verilmiştir.
The aim of this thesis is to give a characterizations of rotation surfaces in R^n. This thesis consist of three chapters. Firs chapter is introduction. Second chapter consist of some basic definitions and theorems which will be use in the other chapters. In the third chapter of rotation surfaces in R^n are considered. Especially, in R^3 , R^4 and R^n some orijinal results and examples are obtained.

Description

Keywords

Dönel yüzey, Rotasyon yüzeyi, Beltrami yüzeyi, Surface of revolution, Rotational surface, Beltrami surface

Citation

Kosova, D. (2017). N-boyutlu öklid uzaylarında rotasyon yüzeylerinin bir karakterizasyonu. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.