Publication:
Bandırma ilçesinde broiler üretiminin ekonominin analizi

dc.contributor.advisorVural, Hasan
dc.contributor.authorÖzkorkmaz, Çiğdem
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentTarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-02-06T10:36:56Z
dc.date.available2020-02-06T10:36:56Z
dc.date.issued1995-03-14
dc.description.abstractBu çalışmada, Bandırma ilçesi broiler işletmelerinin ekonomik yapısı, 24 adet broiler işletmesinden toplanan verilere bağlı olarak incelenmiştir. İşletmeler kapasitelerine göre; 10.000 adete kadar ve 10.000 adetten büyük olmak üzere iki guruba ayrılmıştır. Buna göre, incelenen işletmelerde piliç eti maliyeti; birinci grupta 32.133.-TL/kg. ikinci grupta, 30.474.-TL/kg., saf hasılaları ise; birinci gurupta 1.071.847.200.-TL ve ikinci grupta 5.545.995.830.-TL olarak hesaplanmıştır. Üretim maliyetinde, yem masrafları yaklaşık %73 değeri ile en yüksek paya sahiptir.
dc.description.abstractThe determination of economic structure and related problems of broiler farms in Bandırma district were aimed in this study, based on the data collected from 24 broiler farms. Broiler farms have been analysed in two groups according to their capacities, the first group was up to 10.000 items and the second group was över 10.000. Poultry meat cost has been estimated in this the first group as 32133 TL/kg., in the second group as 30474 TL/kg.; net revenue in the first group as 1.071.847.200.-TL and the second group as 5.545.995.830.-TL. Feed expenses have the highest share almost with 73% in the production cost.
dc.format.extentIII, 63 sayfa
dc.identifier.citationÖzkorkmaz, Ç. (1995). Bandırma ilçesinde broiler üretiminin ekonominin analizi. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/8166
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectBalıkesir-Bandırma
dc.subjectEkonomik analiz
dc.subjectEconomic analysis
dc.subjectEtlik piliç
dc.subjectBroiler chickens
dc.subjectTarım ekonomisi
dc.subjectAgricultural economy
dc.subjectTavukçuluk
dc.subjectChicken farming
dc.titleBandırma ilçesinde broiler üretiminin ekonominin analizi
dc.title.alternativeAnalysis of the economy of broiler production in Bandırma district
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Tarım Ekonomisi Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
045291.pdf
Size:
2.86 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: