Publication:
Vakumla önsoğutmanın bazı sebze türlerinde muhafaza süresi ve ürün kalitesi üzerine etkileri

dc.contributor.advisorTürk, Rahmi
dc.contributor.authorÇelik, Ertuğrul
dc.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü
dc.contributor.departmentBahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı
dc.date.accessioned2020-02-24T06:52:26Z
dc.date.available2020-02-24T06:52:26Z
dc.date.issued1994-02-10
dc.description.abstractBu araştırmada Lital ve Yedikule Tipi marulların +2°C ve +4°C'ye Ayşekadın ve Rodop tipi taze fasulyenin +8°C'ye önsoğutmalarının, normal depolama sonunda ürünlerdeki kimyasal ve fiziksel parametreler (Ağırlık kaybık net ağırlık, titre edilebilir asit, pH, suda eriyebilirlik, kuru madde, renk değişimi, soğuma zamanı ve dereceleri) üzerine yaptıkları etkiler araştırılmıştır. Araştırma sonucunda, marulların +2C°'ye ve fasulyelerin +8°C'ye vakumla önsoğutulmasının yapılabileceği, önsoğutma sırasında ve muhafaza sonunda, nem kaybı yoluyla olan ağırlık, kaybının delikli jelatin torbalarla ambalajlanmasıyla engellenebileceği bulunmuştur.
dc.description.abstractIn this study, chemicaland physical paramets (Weight loss, net weigh, titratable acidity, pH, water soluble solids, changes of colour, time of cooling and degreess of coolig) of head lettuce type Lital and Yedikule and of fresh bean ytpe Ayşekadın and Rodop as influenced by precooling (to +2 and +4°C for lettuce and to +8°C for bean) ware investigated at the end of normal storage. As the result of stroge, it was found that, the vacuum precooling of head lettuce and bean to +2°C and +8°C respectivety could be achieved, and that the weight loss caused by humidity loss during precooling and storage cold be prevented vy packaging with perforated jelatine bags.
dc.format.extent98 sayfa
dc.identifier.citationÇelik, E. (1994). Vakumla önsoğutmanın bazı sebze türlerinde muhafaza süresi ve ürün kalitesi üzerine etkileri. Yayınlanmamış yüksek lisans tezi. Uludağ Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü.
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11452/9090
dc.language.isotr
dc.publisherUludağ Üniversitesi
dc.relation.publicationcategoryTez
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccess
dc.subjectAğırlık kaybı
dc.subjectDepolama
dc.subjectFasulye
dc.subjectKalite
dc.subjectMarul
dc.subjectSebzeler
dc.subjectVakum
dc.subjectÖn soğutma
dc.subjectWeight loss
dc.subjectStorage
dc.subjectBean
dc.subjectQuality
dc.subjectLettuce
dc.subjectVegetables
dc.subjectVacuum
dc.subjectPre-cooling
dc.titleVakumla önsoğutmanın bazı sebze türlerinde muhafaza süresi ve ürün kalitesi üzerine etkileri
dc.title.alternativeThe effects of precooling with vacuum on storage time and product quality in some vegetable species
dc.typemasterThesis
dspace.entity.typePublication
local.contributor.departmentFen Bilimleri Enstitüsü/Bahçe Bitkileri Ana Bilim Dalı

Files

Original bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
028026.pdf
Size:
5.77 MB
Format:
Adobe Portable Document Format
Description:

License bundle

Now showing 1 - 1 of 1
Placeholder
Name:
license.txt
Size:
1.71 KB
Format:
Item-specific license agreed upon to submission
Description: