İntraabdominal testisten gelişen bir seminom olgusu

1997

Karın ağrısı şikayeti ile başvuran 35 yaşındaki erkek hastanın fizik muayenesinde sol kriptorşizm ve bilgisayarlı tomografide ise solda pelvik kitle saptandı. Aynı taraflı lenfadenektominin yanısıra kitle tümüyle çıkarıldı. Patolojik inceleme sonucu metastatik seminoma gelen olgu sunuldu ve ilgili kaynaklar gözden geçirildi.
The physical examination of a 35 years old patient sıiffering from abdominal pain revealed lefi cryptorchidism. A pelvic mass on the left side was identified on computerised tomography. "En bloc" excision along with ipsilateral lymphadenectomy were performed. Histopathological examination revealed metastatic seminoma. The case is reported and relevant literature is reviewed.

Kriptorşizm, İntraabdominal, Seminom, Cryptorchidism, Intraabdominal, Seminoma

Yavaşçaoğlu, İ. vd. (1997). ''İntraabdominal testisten gelişen bir seminom olgusu''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 24(1-2-3), 61-62.