Dogmatik zihnin bazı özellikleri

Bu makalede, bir kişilik özelliği olarak dogmatik zihnin bazı özellikleri ve bunun din ile ilişkisi anlatılmaktadır. Dogmatizm, dini ve politik sistemlerle alakalı bir kişilik özelliğidir. Dogmatikler boyun eğmez,uzlaşmaz ve sert bir stile sahiptirler. Belirli bir düşünce veya inanç sistemine körü körüne bağlanırlar. Yeni girdilerin zorlayıcılığına rağmen yenilikleri kabul etmekte güçlük çekerler. Bu nedenle onlar bir anti entelektüeldir. Dogmatik kişilerin aynı zamanda dindar olduğuna inanılsa da, yapılan bazı araştırmalarda dindarlıkdogmatizm ilişkisinin negatif olduğu tespit edilmiştir.
In this article, we studied some traits of dogmatic persons.

Dogmatizm, Kişilik özelliği, Zihinsel kapalılık, Bilişsel sistem, Cognitive system, Closed-mindedness

Gürses, İ. (2002). "Dogmatik zihnin bazı özellikleri". Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi, 11(1), 183-192.