Erişkinlerde başparmak duplikasyonlarının bilhaut-cloquet tekniği ile onarımı

1997

Işık, Selçuk
Güler, M, Mümtaz
Nişancı, Mustafa

Başparmak duplikasyonlarının, özellikle Wassel sınıflamasının Tip-II, Tip-III ve Tip IV olduğu gibi interfalangeal ve metakorfalangeal eklemleri tutan duplikasyonların onarımı hem fonksiyonel hem de kozmetik yönden önem taşımaktadır.
Reconstruction of thumb duplications, especially involving IP and MP joints, such as Type-II, Type-III and Type-IV categories of Wassel's classification, is of great importance for both functional and cosmetic reasons.

Başparmak duplikasyonlarının, Bilhaut-cloquet, Bilhaut-cloquet yöntemi, Duplicated thumbs, Bilhaut-cloquet procedure

Işık, S. vd. (1997). ''Erişkinlerde başparmak duplikasyonlarının bilhaut-cloquet tekniği ile onarımı''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 24(1-2-3), 41-46.