1984

In this study, we analized the possible ways and the mechanism that trade unions in a market economy could join and contribute in formulating and exerdsing of national economic policies, and the practical experiences of some advanced countries of the West including that of the U.S.A. Summarizing the basic characteristics of western practices we concluded that, tradeunionsin Turkey, taking account of the western experiences as well as their own ones in the past, might/and should cooperate with the government in solving such fundamental economic problems as inflation and unemployment in Turkey today.
Bu çalışmada, piyasa ekonomisine dayalı ülkelerde sendikaların ulusal ekonomi politikasının oluşu­muna ve yönetilmesine hangi alanlara ve nasıl bir mekanizma ile katılabildikleri , A.B.D.' de dahil olmak üzere Batının bazı gelişmiş ülkeleri de örnek alınarak ana hatlarıyla incelenmiş ve Batı deneyiminin temel karakteristikleri özetlenerek, Türkiye'deki sendikal kuruluşların, Türkiye'nin daha önceki deneyimlerinden olduğu kadar Batı deneyiminden de yararlanarak enflasyon ve işsizlik gibi ana ekonomik sorunlarının çözü­münde hükümetle işbirliği içine girmelerinin hem gerekli ve hem de yararlı olacağı görüşü savunulmuştur.

Sendikalar, Ekonomi politikası, Uluslararası ekonomi politikası

Yücel, A. (1984). "Sendikalar ve ekonomi politikası: Batı deneyimi ve ülkemiz açısından bir değerlendirme". Uludağ Üniversitesi Mühendislik Dergisi, 1(1), 171-180.