Klinik materyelde EIA yöntemi ile chlamydia trachomatisin araştırılması

1990

Bu çalışmada, genitoüriner sistem şikayeti olan 114 kadın, 56 erkek hasta ile genitoüriner sistem şikayeti olmayan 20 kadın 20 erkekten alınan servikal ve üretral sürüntü materyalinde enzim immuno assay (EIA) yöntemi ile C trachomatis antijeni araştırıldı. Hasta grubundan 24 kadında (% 21.05}, 4 erkekle (% 7.14), kontrol grubundan 1 kadında (% 2.5) C trachomatis antijeni pozitif bulundu. C trachomatis 'in bölgemizdeki dağılımı hakkında bilgi edinmek amacıyla yaptığımız bu çalışmamız sonuçları, diğer kaynaklardaki bilgilerle karşılaştırılarak tartışıldı.
In this study, Chlamydia trachomatis antigen has been detected by the EIA method in the clinical material taken by cervical and urethral swabs from 114 women, 56 men with genitourinary system complaints and 20 women, 20 men with no complaints. It was found to be positive in 24 (21.05 % ) women and 4(7. 14 %) men from the patients group, and 1 (2.5 %) women from the control group. The results of the study, that was carried out in order to find the distribution of C trachomatis in our region, were discussed and compared with related literature.

Klinik materyelde EIA, Chlamydia trachomatis, EIA in clinical material, Chlamydia trachomatis

Ay, Y. D. vd. (1990). ''Klinik materyelde EIA yöntemi ile chlamydia trachomatis'in araştırılması''. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi, 17(2), 283-289.